Onderhoud van je auto in de lente

Een geschikte autogarage voor APK vinden? Zo pak je dat aan!

Iedereen die in een (vrijwel) nieuwe en technisch geavanceerde auto rijdt, wil natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van zijn of haar voertuig. Cruciaal om dit te bereiken en je auto in goede staat te houden, is door ervoor te kiezen om klant te worden bij een kwalitatief goede autogarage voor APK. Wat is er zo belangrijk aan jouw auto-onderhoud uitbesteden aan een APK-vakgarage? En hoe kun je op een doordachte manier kiezen voor de beste autogarage voor algemeen periodiek onderhoud in jouw omgeving?

Dit heb je aan auto-onderhoud via een erkende autogarage voor APK
De preventieve werking van de APK, de in veel gevallen verplicht algemene periodieke autokeuring, is een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een betrouwbare autogarage voor APK, bijvoorbeeld Janssens Autoservice. Besluit je om jouw voertuig in onderhoud te doen bij een garage die aangesloten is bij een branchevereniging als de BOVAG, dan heb je de zekerheid dat je auto goed en professioneel onderhouden wordt. En goed preventief onderhoud, minimaal eens in de twee jaar maar liever nog jaarlijks, voorkomt defecten en technische problemen aan je auto op langere termijn.

Naast dit voordeel is de APK belangrijk voor de veiligheid van jezelf en anderen op de weg. Tijdens een APK-check wordt een vast aantal onderdelen van de auto gecontroleerd op deugdelijkheid. Denk hierbij aan cruciale zaken als het remsysteem, de kwaliteit van de banden, de motor, het stuur, et cetera. Je auto periodiek laten keuren geeft naast deze feitelijke veiligheid ook een veilig gevoel als je de weg op gaat. Je weet dat je qua veiligheid en betrouwbaarheid je voertuig kunt vertrouwen als je deze geregeld bij een erkende APK-garagelaat onderhouden. En, dit kunnen we je uit ervaring vertellen: dat rijdt een stuk prettiger!

Ten slotte is de keuze voor een APK-garage die professioneel te werk gaat slim als je het beste van het beste wilt qua onderhoud. Om deze reden kiezen veel automobilisten voor onderhoud via een merkdealer, omdat daar bij vervanging en reparatie de originele onderdelen worden gebruikt. En dat verlengt de levensduur van je auto aanzienlijk!

Let op deze punten bij het kiezen van jouw APK-vakgarage
Het allerbelangrijkste qua auto-onderhoud is dat je je voertuig in onderhoud doet bij een BOVAG-erkende garage en niet bij een technische beunhaas. Door je aan te sluiten bij een BOVAG-garage, heb je de garantie op professioneel, betaalbaar en eerlijk onderhoudswerk. Kun je geen keuze maken, bijvoorbeeld omdat er veel garages in je directe omgeving zijn? Check dan online klantbeoordelingen van meerdere garages en/of ga met de garagehouders in gesprek. Je kunt dan onderling vergelijken en een goede keuze maken uit het aanbod!